Snaga osmijeha promjena

4 razloga za promjenu


Podržite sebe (i druge)

Da dobro ste pročitali promjenu. Mnogima ta riječ i nije baš omiljena. Ali kada malo razmislite:
u svakom ponavljanju onoga što vam se ponavlja u životu, a ne želite, u svakoj želji za boljim osjećajem…vi ne izgovarate riječ, ali želite promjenu.

Želite da nešto u vašem životu bude drugačije i svaki neugodan osjećaj koji se ponavlja – podsjeća vas na to. I zapravo kada ga malo drugačije pogledate, vaš je saveznik…jer vas nelagodom „gura“ iz postojeće situacije. A vi u svojim mislima vidite i kako može biti drugačije.

A sada uočite, kada tako pogledate, promjena se zapravo već dogodila. U želji za promjenom i boli izostanka ostvarenja iste, vidite saveznika, ne neprijatelja i sada znate da imate izbor.
I kada vam je poznata mogućnost izbora, ono što odmah možete napraviti,  bez obzira u kojoj ste situaciji, je promijeniti pogled na istu:
bilo da je prihvatite – ako se trenutno odvija u vašem životu
bilo da je otpustite – ako je prošla
Cilj ovog drugačije pogleda na istu situaciju je, zaustaviti borbu s onim što uistinu ne može promijeniti i time sačuvati energiju i pomalo dobiti snagu. Snagu koja će vam s vremenom reći, kojim putem da idete – što želite, možete i zaslužujete.

Potičem vas pokušajte, darujte si taj trenutak uz 4 osjećaja/emocije koji podržavaju promjenu:
olakšanje, mir, slobodu, ljubav
Dozvolite si predah. Zaslužili ste. Opustite se.

Ponovite ga, dajte povjerenje tom novom osjećaju u sebi – koji vam govori ugodom za vas.
A početak je novog puta – puta kojeg osjetite svaki puta kada pomislite i osjetite da to što živite nije to što želite.
Čini vam se nemoguće, daleko – sve ima svoj početak, tako i vaša promjena.
Olakšanje, mir, sloboda, ljubav jedne od najčešćih destinacija koje kao želje čujem na coachingu i onda krećemo s nalaženjem puta u vašem životu, do ostvarenja istih – kada tim velikim riječima dajete oblike u vašem stvarnom životu.

Ne slažete se samnom, nije ni nužno, nužno je da se slažete sa sobom. Samo se sjetite, sljedeći puta kada vam se nešto ponovi u životu i zaboli vas – poručuje vam „primijeti me“, jer stvari mogu biti drugačije.

Vrijeme je najvrjedniji resurs, čemu čekati, postoji samo jedna pogreška, a to je ne pokušati.
Pokušajte – Osjeti sebe i kreiraj svoj balans!

Podijeli!

Komentari

Komentar: