Snaga osmijeha propuštena prilika

Da sam barem ovo čuo prije 20 godina


Podržite sebe (i druge)

Prošli tjedan održala sam predavanje za poduzetnike,  s fokusom na prepoznavanje izazova, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života, koji se odražavaju na uspješnost malog poduzetnika. Po završetku predavanja za mnom je požurio gospodin, koji je htio podijeliti svoj dojam predavanja i rekao je u dahu „Da sam barem ovo čuo prije 20 godina“.
Da, gospodin je već imao iskustvo u poduzetništvu, time je vrjedniji bio njegov kompliment, jer je znao o čemu govorim i da, bilo mi je drago primiti kompliment.

Ono što je ostalo, je moje razmišljanje – ljudi često kažu, da su mi mlađe godine i ova pamet – sve bi drugačije – bi li stvarno?
Naime, čujem i vidim ljude koji vrte istu priču i nisu zadovoljni i kada im i ponudiš drugu priču ne čuju je. Do kada? Pa možda nikada, a možda čuju u trenutku, kada kako se kaže „voda dođe do grla“.

Hm, zanimljivo to biće čovjek – rast nas raduje, mnogi se teško odlučuju za promjene, a kad vrijeme prođe – žalimo.

Pitam vas otvoreno – što vas sprječava da SADA učinite ono što želite? Da SADA usvojite i u svoj život implementirate informaciju od koje vam je srce zadrhtalo? Da SADA obradujete sebe?

I kada odgovarate, onako iskreno za sebe, nemojte upirati oči u okolinu, već u sebe i ponovite si pitanja, jer SADA nam je poznato, a uskoro postaje jučer, koje se više ne može promijeniti.

Koji je razlog da se tako teško mijenjamo, koliko god ono oko nas nije ono što želimo – koliko je primjera, koliko je riječi potrebno da bi pokrenuli promjenu. Da pokrenuli, jer vi je pokrećete – zbog SEBE – zbog trenutka radosti koji osjetite kada pomislite na ono što je uistinu vaše i krenete tim putem, HRABRO jer to je put na kojem slijedite SEBE.

I da razmislite, kada čujete, primijenite li? Moj gospodine jer rekao, da sam barem čuo.
A vi čujete li ili ćete se za 20 godina sjetiti i reći da sam barem…

Podijeli!

Komentari

Komentar: