Kada se želje ne ostvaruju

Kada se želje ne ostvaruju


Novosti i obavijesti

Sve je spremno, postavili ste cilj, odaslali želju, imate znanje, radite na istome… ali nema željenog rezultata. S vremenom postaje frustrirajuće, počinjete se preispitivati i često produbite sumnju u sebe. A upravo tada potrebno je čuti i poslušati sebe i osjećaj koji nosite.
Postoji razlog zašto je tako, zašto rezultat izostaje.
Želje su čarobne, one nas pokreću i uistinu stvaraju naš svijet.
Svakodnevno želimo, postavljamo ciljeve. Kako znamo da su želje koje želimo uistinu ostvarive? Što omogućuje ostvarenje „neostvarivim“ željama, koje se unatoč izazovima u svim oblicima, nepodršci okoline, nemogućnosti ostvarenja itd., na kraju ipak ostvare. A s druge strane, naoko laka postignuća, iskliznu i ne ostvare se. Koja je to varijabla koja u formuli ostvarenja želja/ciljeva daje rezultat ostvarenja? Jer znamo nekima sve polazi od ruke, neki uz puno truda ne uspijevaju, neki ne odustaju niti nakon bezbroj pokušaja i kada bi mnogi drugi odustali i na kraju uspijevaju itd., primjera ima gotovo koliko i nas ljudi.
Dakle ipak je tu ono nešto, nešto što ćemo nazvati različitim imenima. Imenima koja proizlaze iz naših različitih uvjerenja – pa ćemo to nešto zvati srećom, intuicijom, snagom, talentom, okolnostima, vizijom…
Odgovor na pitanje je savršen alat koji pokazuje put – naši osjećaji. No često ih ne čujemo, zapravo čujemo, ali iz različitih razloga ne obraćamo pažnju na to što čujemo. A naši osjećaji svakodnevno nam pokazuju put. Kako?
Kada pomislite na želju/cilj koji želite ostvariti, trebate se osjećati dobro – bez napetosti, straha, sumnje. U nedostatku uspjeha često ulažete još više truda, jer smatrate da tako najsnažnije utječete na ostvarenje željenog, no bez potrebnog dobrog osjećaja, taj trud neće dati željeni rezultat i razočarenje je još veće.
Ovdje glavnu ulogu igra prostor u vremenu od trenutka kada ste nešto poželjeli do ostvarenja istoga – neizvjesnost.
Ta neizvjesnost nema unaprijed određen ugodan ili neugodan osjećaj koji je prati.
Mi  smo ti koji neizvjesnosti dajemo dimenziju kroz osjećaj koji prati našu želju – bilo da je to uzbuđenje, radost, nestrpljivo iščekivanje ili pak napetost, strah, sumnja. Na primjer, dok razmišljate o planiranom godišnjem odmoru. Vidite li u glavi sliku kojoj se radujete, osjećate čari odmora ili napetosti, straha, kao rezultata razmišljanja, što se sve može dogoditi dok ne dođe vrijeme godišnjeg odmora? A kada razmislite, nebrojene stvari mogu se dogoditi u međuvremenu.
Jednako tako, jako je važno kako se osjećate u vremenu kada ne radite direktno na ostvarenju svoje želje. Npr. gledate film, planinarite, čitate, pospremate, provodite vrijeme s obitelji, jeste li u tom trenutku zabrinuti za ostvarenje svoje želje ili uživate u tom trenutku.
Baš kao kad rezervirate svoj godišnji odmor – kada radite nešto drugo i pomislite na isti – radujete se, ne strahujete hoće li se ostvariti, već ste tamo i uživate.
E pa s tim osjećajem treba pratiti svoje želje.
Pri pomisli na ono što želite nema mjesta nelagodi, strahu, napetosti… svi ti osjećaji odvajaju vas od ostvarenja želje. Opuštenost, snaga, povjerenje, ugoda, osjećaji su koji će vas doveti do željenog rezultata.
Nakon što promijenite svoj osjećaj prema ostvarenoj želji/cilju, tako da u navigacijski sustav do želje koju želite, ubacite nove koordinate dobrih osjećaja koji podržavaju ostvarenje tih želja, direktno si povećavate šanse za uspjeh.
Postoji i mogućnost da se vaše želje i ciljevi promijene, kada tako krenete raditi u skladu sa sobom. Zato ćete postaviti nove ciljeve, odaslati nove želje koje će biti vaše i ostvarive.
Želim vam od srca da želite, stvarate, rastete i kroz osjećaje slušajte sebe na tom putu.

Osigurajte svoju dozu dobrih osjećaja u Osjećaoni.

Više o Osjećaoni i prijave

Podijeli!

Komentari

Komentar: