Image

Kakve veze imaju fokus i summer vibes?


Podržite sebe (i druge)

Scenarij jedan – maštate o ljetu i slobodnom vremenu, ljetovanju, miru, ugodi, odmoru.
Scenarij dva – konačno odmor – a kad tamo, sve samo ne mir, ugoda i odmor.
Neću reći da se događa vama, no sigurno ste imali prilike baš na odmoru vidjeti nervozne, nezadovoljne obitelji te na plaži i kroz zidove hotela čuti rasprave, nažalost, ne baš sretnih ljudi.

Da događa se i to je u redu, problemi su dio života, no kako se susrećete s njima i rješavate ih, izbor je na vama. Tijekom godine, iza popunjena dnevna rasporeda puno stvari stavljate „pod tepih“.
Od neriješenih problema do vlastitih osjećaja. I kada se obaveze stišaju, kada imate vremena razmišljati i osjetiti sebe, stvari krenu, nakupljena nezadovoljstva izlaze. I to je u redu, no ponovo imate izbor.

Da bi se osjećali dobro i cjelovito, potrebno je, osobito u krugu svojih najbližih, moći izraziti svoje misli i  osjećaje. No kako ćete se izraziti, o tome odlučujete vi.
Kada niste dobro, kada ste ljuti, isfrustrirani, nezadovoljni, fokus vam je na istim stvarima u vašoj okolini-vašoj obitelji/partneru. I koliko god nezadovoljstvo može ponijeti i donijeti glasne tonove i grube riječi,  
želim da znate koliko je vrijedno, uložiti trud i izraziti ga s otvorenošću, iskrenošću i nježnošću prema sebi i osobi kojoj je upućeno.

I da moguće je, ključna riječ je iskrenost, jer tada ćete si dozvoliti grubu riječ zamijeniti suzom vlastita osjećaja.
Razlika je ogromna, takvim izražavanjem nećete povrijediti sebe i drugu osobu, da možda ćete je iznenaditi rečenim i tko zna koji će životni put izabrati vaše riječi, to ćete vidjeti.
No pokazat ćete ljubav i iskrenost prema sebi i drugoj strani.
Ljubav uistinu otvara sva vrata, nekad obučena kao oprost, nekada kao razumijevanje, nekada kao prihvaćanje.

I zato mudro iskoristite ovo vrijeme, jer vrijeme je najvredniji resurs kojeg imate, ne možete ga vratiti, nemojte si dozvoliti da vam ti dani odmora prođu ti dani prođu u lošem osjećaju.
Na kraju, razmislite, možete li u tih nekoliko dana odmora riješiti probleme nakupljene tijekom godine ili više godina? Teško. Za sve postoji vrijeme i mjesto.

Sada imate informaciju – nemojte da vas zaskoči, odnosno da zaskočite sami sebe, ako i ima neriješenih problema.
A ako se i odlučite rješavati ih učinite to s fokusom na iskrenost i ljubav, pravi summer vibe! Sretno i uživajte u ljetu 🙂

Podijeli!

Komentari

Komentar: