Osjećam dakle živim

Osjećam dakle živim


Podržite sebe (i druge)

Osjećaji i emocije, jedna riječ, a toliko dimenzije. Izazov mi je sažeti i napisati tu ljudsku dimenziju koja nam nadahnjuje život. Često je nismo svjesni, no svaka sekunda života ispunjena je tom nevidljivom energijom koja podržava ili ne podržava život koji živimo.
I zato sam ja ovdje, jer prečesto vidim ljude koji smatraju da tu ništa ne mogu učiniti. Reći ću možda grubo, žrtve su svojim mentalnih rituala. Misli, osjećaja i emocija, bilo da su ih „pokupili“ dok su još bili djeca, bilo da su ih toliko puta ponavljali da su za njih postali jedina stvarnost.

Svako od nas živi svoju jedinstvenu kombinaciju misli i emocija, koja poput šifre kodira naša životna iskustva i daje im značenje. Zato se nečemu radujemo, nečemu ne, nešto nam se dopada, nešto ne, nešto radimo radije, nešto manje rado i tako dalje.
Razmislite, zašto nam je dana ta mogućnost da mislimo i osjećamo? Da bi nas podržala ili radila protiv nas?
Vraćam se na početak i pitam vas. Da li vas to kako se sada osjećate ispunjava ili želite da bude drugačije? Ako ste se „ulovili“ u želim da bude drugačije, a vjerujte mi velik broj ljudi je u tome, ta nevjerojatna dimenzija vas koja vas nosi kroz život, vam govori i to je dar.
Ponavljam, zašto mislimo, zašto osjećamo, da bi rasli ili ne? Mislim da je odgovor jasan.

Ljude zbunjuje to što i kada osjete ili vide, da se mogu osjećati bolje, živjeti drugačije, nailaze na prepreke i često nije lako.
Zašto je tako?
Zato što se treba uhvatiti u koštac s naučenim mislima i osjećajima, prekinuti taj lanac i stvoriti novi… doslovce pobijediti sebe. Biti fokusiran na sebe, ne gledati okolinu, ne uspoređivati se, ne tražiti nužno podršku u okolini, već vjerovati sebi i slijediti svoj dobar osjećaj.

Tako je važno vjerovati sebi i imati povjerenja u taj dobar osjećaj kada se pojavi. Ponekad je to tek djelić sekunde, uloviti ga, dati mu pažnju i brinuti se da naraste… i postane dominantan dio vas i mjesto kojem se bez obzira na događaje oko vas možete vratiti. Mjesto iz kojeg su vaše odluke i djelovanja, najbolje za vas.

Obratite pažnju na taj trenutak stvaranja koji se događa u vama i dozvolite si taj trenutak vaše nove, bolje drugačijosti. Koje točno? Vi najbolje znate.
Ja sam to prošla sama. Radeći vidjela sam i u drugim ljudima, trenutak kada su to doživjeli, taj novi osjećaj, novu dimenziju sebe i za mene nema većeg, nema ljepšeg od tog osjećaja kada, udahneš punim plućima, osjetiš svoju veličinu, svoju snagu, osjetiš mir, ljubav, osjetiš novi dio sebe koje te pozdravlja.

Više o Osjećaoni i prijave

Podijeli!

Komentari

Komentar: