Snaga osmijeha kreativci i sanjari

Sanjaj i stvaraj kao da te nitko ne gleda


Podržite sebe (i druge)

Netko vam je rekao da se spustite na Zemlju ili ste sami sebi rekli: „Sanjaš, nemoguće je.“
Tko i kako određuje, gdje nečiji san prelazi u stvarnost, a nečiji se nikada ne ostvaruje.
Kada san postaje vizija i prelazi u stvarnost?
Gdje je granica i tko je postavlja? Dozvoljavate li da osoba iz vaše okoline postavlja kriterije vašim snovima ili neki dio vas kaže, ne, ne, vrati se u poznato, ne sanjaj.

U kojem to trenutku ste prestali sebi dozvoljavati da ostvarujete ono što sanjate ili želite. Razmislite, gotovo sve stvari koje ste postigli i koje vas okružuju nekada su bile samo san – vaše obrazovanje, posao, dom u kojem živite, obitelj, putovanja, mjesto za odmor, prijatelji. Sve to ste u nekom trenutku vidjeli u svojoj mašti – sanjali i tada ste stvorili.

I onda u nekom trenutku postavite granice svojim snovima – bilo društvene, bilo vlastite i kažete to je to…a nije, jer i dalje sanjate, jer smo stvoreni da sanjamo, jer iz snova stvaramo – i tome nema kraja.
Kao da drvetu u prirodi kažete, to je to stani, ne rasti više. Dio smo te prirode i u našoj prirodi je rast i napredak i zato sanjamo i stvaramo.

Vjerujte tom osjećaju u sebi koji vas ugrije, zaigra, obraduje jer ste ga stvorili iz vaših misli. Jer ste upravo u mislima vidjeli gdje želite biti i dobro znate kako se tamo osjećate.
Baš kao što ste vjerovali puno puta do sada i stvorili svaki pojedini detalj svog života.
Ili nemojte, zaustavite se, ostanite gdje jeste – no primijetite kako se osjećate kada to kažete, imate li još onu radost u sebi ili se gasi, a sada tome dodajte godine, jer ste sebi rekli ne i pitajte se kakav je osjećaj. Zvuči poznato.
Što je najgore što se može dogoditi – probati, naučiti i ako treba izabrali neki drugi put…bolje probati nego se jednoga dana kada bude kasno pitati… Zašto nisam?

Najgore je stajati, protiv naše je prirode. Uostalom jeste li se pitali, otkud dolaze vaši snovi, vaše misli sa željama – zanimljivo, no baš taj pametni, brbljajući, sveprisutni um ne zna, a vjerojatno i bolje da ne zna jer pitanje je, bi li onda sanjali.
Stvari koje su najsloženije, poput funkcioniranja našeg tijela,  van su naše kontrole, pa tako i snovi – vjerujte im, u vama su s razlogom!
SANJAJTE I STVARAJTE KAO DA VAS NITKO NE GLEDA!

Podijeli!

Komentari

Komentar: