Image

Take it easy – novi početak


Mali mentalni trikovi za velike rezultate

Sve se pripremalo za ovaj dan, početak, osjećalo u zraku, nova školska, reći ću radna godina za sve nas.
Pa se i ja našla u tom vrtlogu priprema i jutros uz kavu razmišljam kako s novim početkom idu i očekivanja, predodžbe kako će stvari odvijati. A i nešto napetosti.
Naravno na početku nečeg novog imamo očekivanja za sebe ili bližnje, a što bi drugo, nego dobro. Može li uvijek sve biti dobro – bilo bi lijepo, no teško.
Rezultat – očekivanje se ne poklapa sa željom i dolazi do razočaranja. Šteta.
Coach u meni se probudio i kaže, OK može prvi dan, čega god, uzbuđenje, ali bez očekivanja.
Pijem i dalje kavicu, uvedem tu misao … i odmah
osjećaj olakšanja i dizanja energije i ugodan osjećaj „kretanje bez pritiska„“, baš tako „kretanje bez pritiska“ – predobro, flow.
Dan me kasnije odveo na priredbu za primanje prvašića u prvi razred. A tamo sve pršti od uzbuđenja…možeš rezati osjećaje u zraku – napetost, uzbuđenje, radost, briga. Sjajan trenutak.
Pravi prikaz novog početka i susreta očekivanja svih prisutnih.  Taj prvi dan kada se svi sretnu kao neko raskršće – prošlosti, budućnosti, iskustva, ispunjenih i neispunjenih snova, dječje bezazlenosti i bezbrige. Toliko života susreće se u jednoj točki i toliko očekivanja koja će se ispreplesti u budućnosti. Uf, mogu li se ispreplesti na svačije zadovoljstvo? Da bar.
I s tim mislima vraćam se na početak teksta, o kojem god počeku da se radi za vas ,
take it easy – uzbuđenje bez očekivanja – trenutno ćete se osjećati bolje i povećati šanse da novi početak uistinu bude sretniji!!!


Podijeli!

Komentari

Komentar: