Snaga osmijeha Valentinovo

Tri razloga za pravu ljubav


Podržite sebe (i druge)

Znate li koja je to uopće prava ljubav? Nekako prirodno nam je voljeti one koji nas okružuju – djecu, partnere, roditelje, obitelj, prijatelje. A što je s vama… birate li voljeti sebe?

Inspirirao me ovaj 14.02. da pišem o ljubavi, o tom osjećaju koji grije, snaži i pokreće. Naime, u našem svijetu dualnosti – ako na Dan zaljubljenih nemate partnera, vi ste sami.
Pitam vas, ako ste u dvoje – imate li nužno ljubav? Odgovor zna svatko za sebe.
A ako ste sami imate li ljubav? Da moguće je, itekako, jer stvar je u vašim rukama, zato ovo pišem – jer ne trebate nužno imati partnera da bi osjećali ljubav. Ljubav je u vama.

A ako nemate, dat ću Vam tri razloga zašto da se potrudite osjetiti ljubav prema sebi:
1. u trenu ćete se osjećati dobro, pripadat ćete sebi, osjetit ćete ugodu – sjajit ćete drugim sjajem,
    vaše utočište je u vama, ljubav prema sebi je najsigurnije utočište
2. Kada volite sebe – znat ćete što tražite od partnera, prepoznat ćete tu ljubav u drugima i druga  
   strana u vama i jednog dana bit ćete dvoje
3. Kada volite sebe na zdrav način – lijepo kao što se ophodite prema sebi, ophodite se i prema drugima, znate kako to raditi – činite svijet ljepšim mjestom i primjer ste drugima djeci, bližnjima, inspirirate…možda netko uz vas prvi puta osjeti ljubav – onako iskrenu – da jednostavno jesi i da je to dovoljno da budeš voljen! Nevjerojatna snaga nalazi se u tom trenutku, čarobna!

I bonus razlog za ljubav prema sebi – ako ste u dvoje, a ljubavi nema – ljubav prema sebi, pokazat će vam pravi put!

Ovaj tekst možda izgleda kao neki selfhelp, no toliko je ljudi koji nemaju ljubav prema sebi, ne poznaju je, a osjetiti ljubav prema sebi je početak – kako bi sami sebi dali vjetar u leđa i stvorili život kojem se radujete i kojeg zaslužujete.

I zato budite ljubav i uživajte u ljubavi u bilo kojem obliku, sami ili u dvoje ili u obitelji – onoj bezuvjetnoj koja hrani, zbog koje ulicom hodate s osmjehom na licu :)!

Možda vam ovo zvuči preromantično – pa takva je između ostalog ljubav – romantična :)!

Podijeli!

Komentari

Komentar: