Snaga osmijeha zahvalnost

Zahvalnost – znate li gdje počinje?


Podržite sebe (i druge)

Ovo je drugačija priča o zahvalnosti. Ovo je istinita priča o zahvalnosti. Pozivam vas da se oduprete, brzopletosti ovoga vremena, odvojite vrijeme i pročitate je.
Neću pisati kako do zahvalnosti u 5 koraka ili kako biti zahvalan na malim stvarima, takvi naslovi su poznati.

Kada bi tako lako bilo pronaći tu zahvalnu nit u različitim životnim situacijama, već bi veliko platno zahvalnosti ispleli. Tanka je ta nit zahvalnosti, koja kao svila klizi kroz prste i zato je još dragocjenija.
Život poput dudova svilca stvara niti zahvalnosti, ne znajući gdje i kada će biti upotrebljene.
Nit je to koja svoj početak ima u vašem životu i prije nego ste pomislili na zahvalnost. Kada kažem izazov na poslu ili kod kuće u bilo kojem obliku, birajte sami, lako ćete se poistovjetiti s tim.
Kada u trenutku izazova dok ne poznajete njegov konačni ishod, dok je puno nepoznanica, reći ću i straha…tada u tom trenu, kada nađete snagu u sebi i pogledate u smjeru dobra, vjerujete u najbolji mogući scenarij vašeg izazova i radite svaki dan, danima, mjesecima ili koliko već treba na najboljem mogućem scenariju, padnete, dignete se, podignete pogled i idete dalje…
Tada, život vas nagradi i stvori vam takvu životnu situaciju da stanete i gledate, bez riječi. Kao da sanjate.

Ne samo da se ostvari najbolji mogući ishod željenog, nego se poslože i okolnosti o kojima niste ni sanjali, na koje niste ni mogli utjecati…u tom trenutku jedino možete reći…wow i osjetiti zahvalnost, duboku, iskrenu, veću od sebe, bezvremensku.

Kada život posloži kockice i nagradi vas za svaki onaj trenutak kada ste imali snage i u izazovu gledali u dobro i osjetite zahvalnost, doživjeli ste čaroliju. Čaroliju stvaranja iz zahvalnosti, jer sada znate gdje zahvalnost počinje.

Podijeli!

Komentari

Komentar: